Tiha Todorović na Svetskom kupu i na Turniru “Streljačke nade”

29. maj 2014. 08:00 Sport Pirot Plus Online

U nemačkom gradu Sul, počeo je prvi juniorski Svetski kup . Ženska omladinska reprezentacija Srbije osvojila je vazdušnim pištoljem deveto mesto u konkurenciji 12 selekcija. Juniorke su gađale MK puškom trostav (Srbija nije prijavila učesnice) i ekipnu titulu osvojila je prva selekcija Nemačke sa 1.744 kruga ispred Rusije sa 1.721 krugom i druge ekipe Nemačke sa 1.714 krugova.

Drugog dana, petak, 29. maj, na vatrenu liniju će srpske omladinke i omladinci vazdušnom puškom: Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović i Miloš Ivanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milica Babić (Novi Sad), Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Nina Radulović (Zvezdara).

Naša šampionka učestvovaće na jednom od najjačih svetskih juniorskih turnira „Streljačke nade“ u Plzenu od 18. do 22. juna. Sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović kaže da će ovo takmičenje biti jedno od najvažnijih u pripremama za svetsko seniorsko i juniorsko Prvenstvo sveta u Granadi u septembru.

U Plzenu će gađati puškom juniori: Stevan Jovanović („Čika Mata“), Andrija Milovanović (Niš), Miloš Ivanović („Čika Mata“) i Jovan Čičevski (Novi Sad) – svi MK i vazdušnom puškom i juniorke: Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara), Marta Bireš (Jedinstvo), Tijana Kolarik (Pančevo), Sanja Vukašinović (Jedinstvo) - sve MK i vazdušna puška i Tiha Todorović (Lukanjac, Pirot) - samo vazdušna puška.