Tigar Tyres gradi novu fabriku

04. jun 2013. 14:01 Privreda Pirot Plus Online


Kompanija Tigar Tyres započela je, jednu od trenutno najvrednijih investicija u Srbiji, izgradnju novog proizvodnog pogona i svih pratećih objekata u krugu fabrike. Branislav Kostić, zamenik predsednika opštine u izjavi za portal Plusonline kaže da lokalna samouprava pruža punu podršku kompaniji, u realizaciji ovog, za ceo naš kraj, izuzetno značajnog projekta


- Fabrika se gradi na prostoru iza sadašnje Fabrike radijalne gume prema Nišavi, a pored proizvodnog pogona biće izgradjena i saobraćajnica, prateća infrastruktura, a biće preseljen i deo deponije, koji je obuhvaćen projektom. Naša uloga kao lokalne samouprave u svemu ovome je da olakšamo postupak izdavanja dozvola, raznih saglasnosti, komunikaciju sa ministarstvima, sa Vodoprivredom, Direkcijom za imovinom, svima. Sve raspoložive resurse stavili smo na raspolaganje Michelin-u, kaže Kostić.


Projekat će biti realizovan u nekoliko faza, a prvi objekti biće u funkciji krajem sledeće godine. Vrednost investicije je oko 170 miliona evra, čime će praktično proizvodja u kompaniji biti udvostručena, a biće upošljeno 700 novih radnika.