Tigar AD dobio visoku ocenu po pitanju bezbednosti i zdravlja na radu

06. decembar 2019. 13:20 Privreda Pirot Plus Online

Fabrika Obuće Tigra AD nedavno je dobila visoka priznanja od stranih, svetsi priznatih ocenjivača na polju bezbednosti i zdravlja na radu. Ovo ocenjivanje usledilo je na zahtev njihovog dugogodišnjeg kupca koji se aktivno uključio u proces poboljšanja bezbednosti kako bi ostvarili i adekvatno odgvorili na visoke zahteve, rekla je Slađana Purić, rukovodilac Odeljenja za korporativnu bezbednost i konstalting.

Sa njihove strane imali su socijalnu proveru gde su sagledavane socijalne potrebe zaposlenih. Na polju bezbednosti nezavisna kuća SGS ocenila ih je visokom B kategorijom na skali od A do E. Slađana Purić objašnjava da je komisija njihov sistem ocenila uređenim, a njihove uslove bezbednim za rad.

Takođe, dodaje Purićeva, Fabrika Obuća i Tehnička guma imaju sertifikate ISO standarda.

Najvažnije je, prema njenim rečima, da su svi zaposleni, počev od rukovodioca do radnika, posvećeni unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu, s obzirom da time ne može da se bavi jedan čovek. Oni su toga bili svesni i uspeli o čemu svedoči to da poslednjih godina nije bilo ozbiljnijih povreda na radu.