Testiranje učenika na svim nivoima

03. jun 2013. 10:39 Društvo Pirot Plus Online


Pre polaganja završnog ispita za učenike osmog razreda organizovan je probni završni ispit iz maternjeg jezika i matematike. Slavko Ilić, direktor škole „Dušan Radović“, kaže da je prosečna ocena iz oba predmeta na probnom ispitu učenika ove škole oko 8, što nije zadovoljavajuće.


- Rezultati su sumirani tako da su nastavnici dobili uvid u to koje su to oblasti na kojima treba raditi. Moram reći da rezultati nisu sjajni, kakve su ocene iz ova dva predmeta takvi su i i rezultati. Što nije sjajno tako da će nastavnici ukazati deci gde da obrate pažnju i budu spremni prilikom polaganja završnog ispita - kaže Ilić.


Završni ispit učenici osmog razreda polagaće 17. i 18. juna. Ilić dodaje da je prošle nedelje organizovan i probni test za učenike sedmog razreda koji će naredne godine polagati kombinovani test.


- Učenici sedmog razreda takođe nisu ostvarili posebne rezultate, međutim oni znaju da imaju vremena do kraja naredne godine, kada će polagati završni ispit. Srednja ocena je malo bolja nego kod učenika osmog razreda na probnom završnom testu. Do kraja nedelje biće organizovano i testiranje učenika IV razreda . Očekujem da to bude kombinovani test iz srpskog jezika, matematike i prirorde i društva – dodaje Ilić.