Učenici danas polagali test iz srpskog jezika VIDEO

17. jun 2013. 12:08 Društvo Pirot Plus Online

Svršeni osnovci danas su, u okviru male mature, polagali završni test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra polažu test iz matematike. Kombinaciju pod rednim brojem 1 izvukao je ministar prosvete i nauke Žarko Obradović u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i Radio Beogradu.

Po završetku testa iz srpskog jezika razgovarali smo sa učenicima OŠ “Vuk Karadžić”, koji kažu da test iz srpskog jezika nije bio težak.

Tatjana Živanović, predsednik Okružne komisije za polaganje završnih ispita, kaže da postoji predviđena procedura polaganja testa. Ove godine u Pirotskom okrugu završni ispit polaže 767 učenika, dok na tetiroiji opštine Pirot završni test u četiri osnovne škole polaže 493 učenika.

Tugomir Cvetković, direktor OŠ Vuk Karadžić, pre početka polaganja testa pozdravio je učenike i podsetio na proceduru polaganja.

Kalendarom upisnih aktivnosti predviđeno je da će konačni rezultati završnih ispita biti poznati do 25. juna. Raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, kao i upis u prvom krugu planirani su za 7, 8. i 9. jul, dok će drugi upisni krug biti završen 12. jula.