Danas počinje sa radom terenska služba za snabdevanje meštana pirotskih sela lekovima

02. april 2020. 09:50 Korona virus Pirot Plus Online

U organizaciji gradskog Štaba za vanredne situacije od danas počinje da radi terenska služba za snabdevanje meštana pirotskih sela lekovima. Šef ove službe je Bojan Božić predsednik Radio kluba Pirot a uključeni su i ostali članovi kluba i Apotekarska ustanova Pirot.

Dostavljaće se i lekovi za redovne hronične terapije kao i lekovi za akutna stanja. Prijavljivanje za dostavu lekova je na telefon 060-0570608.

Potrebno je da pacijent pripremi sledeće podatke: lićni broj osiguranika (LBO) koji se nalazi na prednjoj strani zdravstvene knjižice ispod godine rođenja, broj zdravstvene knjižice koji se nalazina poleđini knjižice ispod bar koda, adresu i broj telefona i spisak lekova. Ukoliko se nešto iz isporuke plaća pacijent novac daje kada mu se isporuče lekovi. Dobro je da pacijenti svoje potrebe u lekovima iskažu nekoliko dana ranije jer isporuka dan za dan neće biti moguća u većini slučajeva.

Terenska služba će dolazak u selo koristiti i da pribavi informacije o aktuelnim problemima koji do sada nisu evidentirani.