Tema za vas, ali i za njih!!! Pirot svakog dana drugačiji, lepši, uredjeniji, bolji!!! VIDEO

20. avgust 2015. 07:35 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kad neko hoće da traga, da radi, dogadjaja uvek ima, govorio mi je moj učitelj TGP kada sam krenuo davne '78. Kada je počeo da radi prvi pirotski elektronski medij, tada se s ponosom zvao Radio Pirot! Govorio mi je: "... ako nemaš temu, onda kreni u mislima od Božurata do Stanice, gledaj levo, desno, biće hiljadu tema. Novinar si UVEK i kad spavaš, nema gledanja u sat ..."

Ne znam zaista, s obzirom na to da se često ono što si uradio baš i ne vrednuje, već nešto drugo i neki drugi, da li je dobro što sam ČUO njegove reči. Evo 38 godina ne menjam ,,igru,,!

Nisu se iznenadili neki moji prijatelji kada sam im rekao ,,dajem im kraljicu i topa fore,,! Kome, usledilo je pitanje! Njima, ovima što piju kafu, ujutru slušaju Radio, sede u onim ćumezima gde puše i onda, lagano, pošto ih zapljusne sa Jutra i Portala ŽIVOT, krenu da nešto ,,maznu,, i bez da trepnu stavljaju u dnevnike od osam minuta, portale što liče na ovu POŽUTELU štampu i tako redom. A ima ih, Boga mi, podosta. I dobro su ,,budžetirani,,!!!

Da, znam da sam preterao, prešao liniju, ali sam to uradio svesno. Od jutros, u šest, do sada, a sada je 13 časova, po vrelom suncu, evo šta uradismo! Znam da će nešto od toga za sat dva ili popodne biti ,,udarno,, kod njih!!!

Ali, dosta o njima. Na posao!

Priča prva! U toku poslednji minuti do NOVOG MOSTA! Senjak, zašto da ne!

Jutros rano približavajući se kraju pazarske strane Keja najpre sam video rovokopač firme Rangi . Potom, velike toplovodne cevi, sišao pod most, da bi završnu video priču sa više detalja zabeležio na samom modernom Štrabagovom proizvodu! Evo dokaza!

Projektanti su kao kompozitori, kada ih pitate koji im je most ili pesma najdraža, hteli bi da ih ,,sve zagrle,, ne može! Miloradu Spasiću, glavnom projektantu mosta, za koji, nas dvojica, imamo predlog da se zove po naški SENJAK, posle kraljevačkog, ovaj pirotski bi trebalo da je naj... Odakle on u 6,15 na mostu!?

Dakle, most će biti ,,za Vašar,,. Ko će doći, grad bruji!? Svi pominju njega. Ja ne znam. A i da znam... A vi? A stvarno, možda baš ON!!!

Priča druga! Za Komunalac postoji samo DANAS!

Juče je na Kolegijumu, Vladan Vasić predsednik Opštine, s pravom izrekao reči hvale za Direkciju i tri javna preduzeća. Vodovod i Toplana ,,gaze,, projekat KFV , Direkcija ,,razbija,, , a Komunalac je ,,svuda,,!

To "svuda" je širok pojam. Ali samo dok ne otvorite priču sa Bobanom Tolićem. Dogovorili smo susret u 11 u parku. Bio sam tamo deset minuta ranije da bih snimio ,, stanje na terenu,,! Stanje - redovno!

Sa Bobanom Tolićem nije teško razgovarati. Već smo se uigrali, jer su teme jasne. Složili smo se da i u njihovom i našem poslu postoji samo - DANAS. Već sutra, ako neki nisu znali, ne postoji. Za novinare , naravno! Za komunalce, sigurno!

Danas se završava noćas u ,,nula, nula,, Sutra ponovo počinje - DANAS!!!

Priča treća! Šta nam to uradiste od Nišave, ljudi !!!

Bilo je opeklo, ali mi nije smetalo da iz parka nastavim do Gazele. Dole u Nišavi "čudo nevidjeno", ogromni bager nizvodno od "Šulejinog brzaka"! U vodi! Ne, kakvo kupanje! KOPANJE!!!

Bageristu sam uhvatio ,,na prepad,,. Nije me imao gde. Sve je,,priznao,, šalim se, rekao baš kako će biti. Čini mi se da neće biti tako strašno, kako smo u prvi mah mislili. Ili...

Da budem iskren , ubilo me Sunce i nisam više mogao da ulazim u detalje sa njim. Ali, zaista mi se čini da neće biti tako ,,strašno,,! Aj' DA VIDIMO!

Priča četvrta! "Zatvoreni" otvaramo do oktobra! Ako Bog da!!!

Bio sam racionalan, juče sam, posle zvaničnih izjava za jednu tv i našu kameru, izdvojio Baneta Kostića da mu postavim dva "dopunska pitanja"! Prvo, naravno o Bazenu. O tome me svi pitaju!

Da bih dokazao, ili proverio reči direktora Direkcije, sa Keja sam "skoknuo" do Bazena. Dve u jednoj! Teme! Najpre fasada paneli, a potom solarni paneli. Evo kako to izgleda!

Dakle, biće kupanja. Uskoro! Baš na vreme! Kada se Kupalište isprazni, Nišava ,"naduje" do vrha korita, a naša struja ode u EPS!! Sa "poprečnim pregradama" naravno!!!

Priča peta! Rogozanci, spremajte se, da se "otvorite"!!!

Baneta Kostića pitali smo juče i za dalja asfaltiranja. SVE PIROTSKE ULICE POD ASFALTOM. Ovo je "poruka ovih dana"!

Ako je negde ovog ,"opeklog prepodneva" bilo teško, onda baš u Ulici Rogoz. Prvo su je ovi "majstori" iz Ćuprije prekopali, potom je ono malo asfalta ,"zsgrebano do zdravo", što je doprinelo da se "ulicom ovom više ne prolazi" (kako beše pesma!?!)

Snimao sam, malo iz auta koje je "treslo" kameru, a malo i " s nogu"!

Izgleda, baš, baš! Užas! Svi jedva čekaju asfalt!!!

I konačno, priča poslednja! Ponorci, ostavite vino, stiže voda uskoro!!!

Nisam mogao, a da direktora Direkcije, ne pitam za Ponorce. Zovu nas svaki dan i pitaju, ili sumnjaju!! Kažu, " od vodutu nema ič"! Nije tako, kaže direktor!

Ruku na srce, obrukao sam se prema Ponorcima. Trebalo je da nastavim tamo. Ali, ubila me ova žega. Bilo je vreme da ovo postavimo na Portal! Možda "ovi" čekaju!!! Vi takodje! A mi sve ovo radimo SAMO ZBOG VAS!!! Oni su ,,kolateralci,,!.

Zbog toga, dragi Ponorci, evo slike koju sam, snimio nekada davno! Obećavam, čim krenu radovi, evo nas na čašicu. Čast vam ne gine!!!