TEMA KOJU STE TRAŽILI! Dragan Gejo, načelnik Školske uprave: Škole rade dobro, nastava se odvija. O maturama kad dodje vreme. Svi konkursi će se realizovati!

19. mart 2020. 13:06 Društvo Pirot Plus Online

Zabranom rada škola zbog epidemije, Ministarstvo prosvete preduzelo je mere da se organizuje nastava, ali i uspostave sve neophodne aktivnosti da se u upravama škola funkcioniše. Značajna veza izmedju nadležnog  Ministarstva i škola, sigurno je Školska uprava.

Dragan GEJO, načelnik školske uprave  Niš, rekao nam je da se Uprava brine o realizaciji svih mera koje donosi Ministarstvo i da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvima škola.

Gejo ističe da direktori  nastoje da obezbede sve neophodne uslove za rad, posebno za nastavu u novonastaloj situaciji u osnovnim i srednjim školama.

Medju učenicima i njihovim roditeljima aktuelno je pitanje održavanja male i velike mature. Gejo ističe da je koncept pripremljen, ali da će sve zavisti od trajanja pandemije.

Vlada Srbije je početkom ove godine "otvorila vrata" zapošljavanju u prosveti. Sve je krenulo, stiglo se do raspisivanja konkursa i tu se stalno zbog pandemije.

     Dobro je čuti da predvidjene akivnosti za sada funkcionišu. Jeste da ima još uvek nepoznanica, ali, sve je to očekivano, jer se nalazimo u potpuno novom životnom ambijentu,  koje će se u hodu  prilagodjavati i na koje moramo da se navikavamo!

    DRAGI PRIJATELJI, OVO JE JEDNA OD TEMA O KOJOJ STE TRAŽILI DA VAM POŠALEJMO INFORMACIJE. NASTAVLJAMO I DALJE, PIŠITE NAM NA FEJSBUK NAŠEG PORTALA, NA MEJL. ZOVITE NA 063 320 509.