Televizija Pirot proslavila jubilej, 20 godina rada

28. septembar 2019. 16:00 Društvo Pirot Plus Online

U holu Doma kulture Regionalna televizija Pirot svečano je obeležila 20 godina postojanja i rada. Svečanosti su, pored svih zaposlenih u ovoj medijskoj kući, prisustvovali njihovi prijatelji i saradnici, kolege, predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, ustanova i organizacija.

Vladimir Veljković, direktor TV Pirot, u zvaničnom obraćanju zahvalio je svima koji su došli i istakao da je rad u medijima težak i naporan posao, a izveštavati istinito bio je jedan od postulata TV Pirot i nada se da su upeli da u tome istraju do sada.

Prema rečima Vladimira Veljkovića jedan od najzaslužnijih što postoji TV Pirot je Miloje Nešić.

U svom obraćanju Miloje Nešić je objasnio da se zapravo radi o 22 godine Televizije Pirot, s obzirom da je 1997. godine pušten u rad prvi predajnik TV Pirot na Crnom vrhu.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je Televizija Pirot jedna od prvih, pravih regionalniih medija u Srbiji postala i ostala nezavisna na čemu im je čestitao. Ovom prilikom Vasić je najavio da će lokalna samouprava povećavati iznos za medije i već sledeće godine će biti mnogo veći, s obzirom na loše finansijsko stanje u medijima.

Televizija Pirot osnovana je 22. septembra 1999. godine u okviru Javnog informativnog preduzeća "Sloboda". Kada je preduzeće prestalo sa radom, 2006. godine formirana su tri medija: Televizija Pirot, Radio Pirot i Nedeljni list "Sloboda".