Televizija Pi kanal proslavlja dve decenije rada

18. decembar 2019. 14:11 Društvo Pirot Plus Online

Televizija Pi kanal ovog vikenda obeležiće 20 godina rada. Tim povodom posetili smo redakciju i razgovarali sa ljudima koji su gotovo od samog početka deo ove medijske kuće.

Marijana Ilić, glavni i odgovorni urednik TV Pi kanal, u ovom mediju radi već 17 godina i kako kaže, uvek su nastojali da opravdaju poverenje gledalaca koje su stekli poštovanjem prema njima, profesionalizmom i, pre svega, zato što žive život ovog grada. U protekle dve decenije mnogo se toga promenilo u radu, ali ono što posebno krasi ovu televiziju su brojna poznata imena u ovom poslu koja su započela svoj rad upravo u Pi kanalu, rekla je Ilićeva.

Opstanak medija danas podrazumeva njihovo konstantno menjanje i usavršavanje u skladu sa napretkom tehnologije i svetskim standardima. Marijana Ilić ističe da su se trudili da, bez obzira na probleme, budu prvi, a u tom smislu izdvojila je prenose uživo, ali i modernizaciju televizije, digitalizaciju i otvaranje internet portala. Takođe, dosadašnji rad obeležili su brojni projekti i nagrade.

Kada je reč o planovima za budućnost, Televizija Pi kanal će raditi na tehničkom unapređenju, ali i na bogatijem programskom sadržaju, a ključna stvar opstanka, prema rečima Marijane Ilić, je dobra energija kolega i poverenje građana.

Ovom prilikom razgovarali smo i sa Mirjanom Gmitrović Todić koja je u Pi kanalu od samog osnivanja. Ona je montažer i za svoj posao kaže da je jako kreativan, s obzirom da je montaža centralni deo video produkcije.

Mirjana Gmitrović Todić je vrlo emotivno govorila o proteklom vremenu i ljudima koji su bili deo njihove ekipe. U ovom mediju radilo je mnogo novinara, snimatelja i realizatora koji sada rade širom sveta, ali i u našem gradu, istakla je Mirjana Gmitrović Todić.

U prostorijama Pi kanala svakodnevno se vredno radi na pripremi i realizaciji programa. Ovo je deo radne atmosfere u prethodna dva dana.

Televizija Pi kanal osnovana je decembra 1999. godine u čijem je vlasništvu i Kompanija Tigar AD.