Teku pirotski predslavljenički dani! Jedni rade i grade, drugi spremaju Vašar, svi se raduju Slavi grada, Velikoj gospojini!

24. avgust 2016. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

...Poslednji dani avgusta imaju svoje dogadjaje. Čekamo Slavu grada, Veliku Gospojinu, djaci i roditelji već brinu , jedni kako da nabave knjige, ovi drugi, ,,jedva čekaju,, školsku godinu! Zamirisale pečene paprike, ajvar!! Posebno, vredni , ovih dana su radnici Komunalca, Vašar samo što nije...

Danas pre podne novinarska znatiželja odvela nas je ponovo na prostor u Prisjanskom naselju. ,,Radnici u žutom,, rade poslednje poslove, one ,,krupnije radnje,, već su postavljene. Ringišpili, tvisteri, kamikaze, autodromi, skoro su sklopljene! Ima i prvih šatri ili ,,vejnika,, kako hoćete, gde će se na ,,poseban,, način ,,vašariti,, .

Tamo na prilaznom putu širi se kolovoz, čistilica radi, a radnici ,,Parking servisa,, beleže one srednje trake. Stigli su i ovi što brinu o struji... Svi su tu! Radnici ,,zelenila,, sakupljaju pokošenu travu tamo gde će biti proširen parking prostor.

Na Vašaru smo, naravno, zatekli Bobana Tolića, direktora Javnog preduzeća Komunalac sa prvim saradnicima. Ovo su poslednje kontrole! Nastoji se da ,,vašardžije,, imaju sve uslove. Da Pirotski vašar, kao prošle godine, bude medju najboljima u Srbiji.

Do Vašara, zbog gužve , prilazi se otežano. Mnogo je naroda, a uslovi su takvi kakvi jesu! Direkcija forsira da radnici koji asfaltiraju ulicu Hajduk Veljka završe poslove na vreme. Branislav Kostić, direktor, koji je , takodje, bio na terenu, reče nam da bi sutra trebalo da sve bude završeno. Moderna ulica će biti ,,gotova za Vašar.

...Pirot ovih dana zaista izgleda posebno. Na jednoj strani, radi se i gradi bez prestanka , na drugoj , sve odiše predslavljeničkom atmosferom. Čeka se nedelja, naša Slava, čekaju se litije, svečarenje. A sve ostalo samo dodaje posebnu boju ovim avgustovskim danima.

Imamo još jednu i dobru vest! Vreme će biti LEPO!!!