Tekstilna industrija u Pirotu vraća stari sjaj. Gradonačelnik, Vladan Vasić, danas obišao „Pirteks“

25. decembar 2017. 13:30 Privreda Pirot Plus Online

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, danas je obišao novootvoreni pogon, bugarskog investitora za proizvodnju ženskih i muških pantalona , „Pirteks“, koji posluje u Slobodnoj zoni Pirot. Gradonačelnik, Vasić, je ocenio da su uslovi za rad dobri, da je veoma značajno da je, trenutno, u ovoj firmi posao dobilo oko sto dvadesetak radnika i da je ima uveravanja da će zarade zapolsenih biti iznad proseka u tekstilnoj industriji.

Lokalna samouprava dala je punu podršku uspostavljanju saradnje bugarske firme "Pirteks" i Slobodne zone Pirot u okviru koje je investitor iz Bugarske na 700 metara kvadratnih pokrenuo proizvodnju. Reč je o ivesticiji vrednoj oko trista hiljada evra, kaže Vasić, i veoma je važno da će značajan broj ljudi dobiti zaposlenje.

Upravnik Pogona, Boban Nikolić, najpre je uputio apel lokalnoj samoupravi da pomogne i oko uvodjenja odgovarajućih autobuskih linija za one koji rade na prostoru „Zone“. On je istakao da je reč o savremenoj proizvodnji, potpuno novoj opremi i da se radi u adekvatnim uslovima.

Zabeležili smo i utiske radnika