Tekla reka niz ulicu Visočki put sve do Tigra. Voda podigla asfalt, napunila kanalizaciju, ušla u podrume. Problem u svim naseljima iznad Pirota!

23. jun 2022. 11:29 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kada sam krenuo u Dobrodolsku ulicu, mogao sam da pretpostavim šta ću videti. Već je sve na Portalu. Međutim, bilo mi je čudno da sam rizlu video kod rampe na putu za Planinarski dom. Rizle je bilo na asfaltu i dalje sve do skretanja za Dobrodolsku. Pažnju sam usmerio na ovu ulicu s obzirom da znam konfiguraciju terena.

U povratku, na kolovozu za Planinarski dom, ili u ulici Visočki put grupa komšija na jednoj strani, ljudi iz Trejsija na drugoj. Na nekim mestima asfalt kao da se na visokoj temperature podigao, oko šahte za kanalizaciju.

“Trejsijevci” su odbili razgovor i otišli ka Četvrtom kilometru.

 Komšije su naravno želele da pričaju. Muka ih terala.

Dok sam razovarao sa ljudima zastao je Avram Mekić iz Komunalca. Sve neophodne ekipe su “podignute” da se ukloni rizla sa ulica i kolovoza  i polomljeno drveće.

Komšije nezadovoljne. Voda uvek ulazi u podrume kada krene stihija sa brda. Valjda će se nekada rešiti da se ta voda sa planine vodi u Gradašničku reku. Kanalizacija ne može da primi sve količine. Uz to, zatrpa se i rizlom. I još nešto, kako je  moglo da se desi da se voda zavuče ispod asfalta? Koliko vremena je prošlo od radova?!

Odlezeći,  razmišljao sam,  morao sam i to da vam kažem. Razumem sve ove ljude i njihove problem.  Često dobijam njihove pozive. Kako se ne odazvati?

Znam da to što me obično ima tamo gde je teško, ponekada nekima smeta, ali šta da radim. Malopre zovu iz Provalije,  Petrovca, Gornje Držine, odakle sve  ne. Ovaj posao zahteva, ako želite pošteno, da budete tamo gde je ljudska nevolja.

Ne bih da “filozofiram”, ne razumem se u sve ovo, ali,  da li postoje neki planovi da se sva ta naselja  na brdu - Provalija, Đeram, Radin Do, Prčevac zaštite od velikih količina vode koja se posle nevremena sjuri kroz ulice?

Valjda se neko razume u to? Projekat, brate, projekat. Odvojite novac i rešite konačno!