Svima, bilo je jasno, da im ovih dana, ništa nije bilo jasno!

02. septembar 2020. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

U postu koji smo već objavili, kako to profesionalna pravila kažu, dobili smo informacije iz dva ugla. Doduše, iz vrtića samo okvirno da ima malo dece.  

 Sinoć i danas stiglo je nekoliko mejlova. S obzirom da dva, koja ćemo objaviti, sadrže skoro sve što kažu mame i tate, odlučili smo se da ih postavimo.

...................................................................................................................

D.C.

Postovani,

dobro je da ste se pozabavili ovim pitanjem. Prebacivanje lopte sa jedne ustanove na drugu je trenutno bezveze, problem je nastao, decica ne idu u vrtice...

Prosto i zakazivanje termina za pregled izgleda da ne pije vodu. 

Od juce pokusavam da dobijem vezu, telefon je ili zauzet ili zvoni a niko se ne javlja. Prosto logicno, mnogo nas ceka.

Da li je moguce nekako pojačati broj ljudi koji izdaju potvrde, ili produžiti termine za izdavanje iste? Ne znam, nisam vise pametna, ali u moru drugih problema ovo mu dodje kao šlag na tortu.

M.S.

Uspela sam da dobijem potvrde, jer je dr iz školskog dela sišla i počela da popunjava i ona. 

    Iz vrtića nam javljaju da se sada zakazuje. Pojedini roditelji tvrde da su ih po drugi, treći put vratili bez zakazivanja... 

   Nama su u vrtiću 27.8. u popodnevnim satima rekli da mora potvrda.

   Da li je bilo realno da sva decu dobiju potvdu do 01.09.?

   Povrh toga u dispanzeru su tada objavili saopštenje da je moguće dobiti potrvde tek od ponedeljka. 

   Svake godine bude gužva za potvrde jer kasno kažu šta treba, ali je do sad bilo samo za novoupisanu decu. Ove godine traže za svu decu.

   Videla sam objavu i hvala Vam na tome.

   Nadam se samo da će se sledeće godine setiti na vreme.

...................................................................................................................................

E na kraju, svemu treba dodati tzv. javno mnjenje! Šta kaže ovaj narod.

 Komentari stižu!

S.C. - Nije kriv ni vd.direktor niti vaspitaci a ponajmanje roditelji nego nadlezni za predskolsko vaspitanje i obrazovanje zato sto par god.unazad u zadnjem momentu donose odluke sto je vidno koliko,,brinu" kako ce poceti rad u vrticima a nezadovoljstvi roditelja,,odnesu"vaspitaci!!Najlakse tako?

T.N. - Godinama je tako, to sam i ja primetila. Koliko sam shvatila da pola septembra rade sa smanjenim kapacitetom. Pa ti kažu da dođeš odma Posle ručka po dete. Ručak umesto u 14h, kako stoji na meniju, serviraju u 13h.

T.N. - Ovde piše da su potrebne potvrde za decu koja nisu dolazila duže od sedam dana. Nama su vaspitačice prosledile poruku da i deca koja su pohađala vrtić do juče, treba od danas da imaju potvrdu. Moje dete je ceo avgust bilo u vrtiću bez prekida i jutros smo morali da donesemo potvrdu, jer, kako nam je rečeno, bićemo vraćeni...

Đ.N. - i nama traze potvrdu iako je dete islo od juna svakodnevno u vrtic.

T.N. - Užas! Na sve strane kontradiktornosti... 

M.M. - Pa cekajte, sad li ispada da svake nedelje ima da dzonjamo za potvrde... Jer ne smeju da budu starije od 7 dana... Ne shvatam

T.N. - Ne u tekstu piše, da dete koje bude odsutno duže od 7 dana iz vrtića, treba po povratku da donese potvrdu od doktora.

T.N. - Zašto su nama, čija su deca išla do juče u dežurni vrtić Prvomajski cvet , tražili potvrdu? To mi nije normalno!? I zašto uopšte traže potvrde kad se deca ne pregledaju od strane doktora?

M.M.- koje ludosti

M.B. - Treba kuco da se odrade 700 pregleda ali jbga, ti si morao da odeš na odmor i nikome nisi dao ovlašćenje da krene da daje potvrde još prošle nedelje.
Lakše je da krivis nas 700 roditelja za svoju nesposobnost. Treba lepo svi po prijavu da ti pustimo pa da se cesas posle. 

T.N. - Nije doktor kriv. Iz vrtića su trebali ranije da obaveste dispanzer

M.B. - Nije ni vrtić kriv nego ministarstvo koje je odluku donelo prošle nedelje ali je pomenuti doktor bio na odmoru

A.P. - Sad mi roditelji treba da trazimo od vaspitacica na uvid isto takve potvrde da su zdrave . Koga prave

M.Z. - Sramota!

M.J. - Nama je rečeno da dete ne vodimo na pregled. Već da potvrdu mogu da uzmu sami roditelji? Znači bez vođenja dece kod lekara. Cirkus.

D.M. - Ovo vise nije normalno !!!

A.P. - Ja kao roditelj zelim da znam da li ce vaspitacice nama pokazati potvrde da su one zdrave , zelim i njihov papir da vidim kao sto zahtevaju od nas ?

B.M. - Sa ovakvim odlukama vaspitačice kao i prosvetni radnici nemaju bas nikakve veze. Sprovodimo odluke nadleznih ministarstva.

A.P. - Detetu od 15 meseci nude onlajn nastavu , izvini ali treba svi redom od ministarstva do zadnjeg u nizu da pocepaju diplome .

.................................................................................................................

    Moram da "dodam"! Mi nemamo specijalan ugovor s Gradskom upravom za  posebnu aplikaciju "Prijavite problem" gde, navodno, možete da postavljate pitanja. To što nama verujete, hvala vam za poverenje!

     I još ovo. Svima je sve jasno da je malo toga bilo jasno do juče, prekjuče. Danas je bolje! Treba se nadati da se dečica vrate svojim vaspitačicama uskoro!

  Do tada strpljenje, zovite ili idite u Dispanzer. Biće na kraju sve u redu!

  Javite i drugim medijima!