Svilarov: Radovi u Dragoševoj kasne, imamo obećanje izvođača da će posao biti završen na vreme

25. septembar 2020. 12:19 Gradska hronika Pirot Plus Online

Gradska uprava, treću godinu, finansira saniranje fasada stambenih zgrada u centru grada. Za ove namene iz gradskog Budžeta, u ovoj godini izdvojeno je 15 miliona dinara. Učešće je 80 procenata grad, 20 procenata stanari.

Radovi na rekonstrukciji fasade u Dragoševoj ulici počeli su u junu ove godine. Posao je dobila poznata pirotska gradjevinska firma Maget.

U nedavnom razgovoru sa Slavišom Svilarovom, direktorom JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta, saznali smo da radovi kasne, da se u prvim mesecima nije pratila planirana dinamika. 

- Radovi do pre desetak dana nisu napredovali onako kako je planirano. U razgovoru sa predstavnicima izvođača radova dobili smo obećanje da će radovi, i pored toga, biti završeni u planiranom roku, kaže Svilarov.

Kada smo danas, petak 25. septembar, obišli gradilište, mogli smo da konstatujemo da radnika gotovo i da nema. Nadamo se da smo došli tokom "pauze za topli obrok", u protivnom sa dvojicom radnika koje smo tamo zatekli, sumnjamo da će radovi biti završeni u roku. 

Rok za završetak radova je sredina decembra 2020. godine