Svetkovina! KK Pirot poslao predivnu sliku u svet! Košarka je naš ponos!

29. decembar 2021. 12:48 Sport Pirot Plus Online

Sinoć nam je, još jednom, KK Pirot pokazao kako treba! Velika porodica!!! Ova životna i sportska lekcija, na kraju još jedne uspešne sezone ovog Kluba, mogla bi ubuduće da bude primer kako treba! Kako se može, kako se radi, ali se samo želi, uči, poštuje.

 Običnom našem sugrađaninu koga ne interesuje sport, ne ide na košartku I fudbal, ovo veče može da bude za nauk, da se i u drugim oblastima na kraju izađe pred narod i kaže :

 Evo, ljudi, šta smo uradili ove godine.

 Taj isti sugrađanin, koji subotom uveče ne ide na košarku, ili porodice koje imaju decu i još uvek nisu odlučili gde će ih i na koju stranu uputiti kroz detinjstvo, eto, dobili su dobar primer.

 Ovde će vam decu čuvati, socijalizovati, učiti pre svega vaspitanju, poštovanju protivnika, graditi u njima takmičarski duh, ali I poštovanje rivala.

 Svaka fotografija ima svoju poruku I može da bude za nauk.

Videćete dečake koji treniraju u različitim selekcijama, njihove trenere, lepo doterane u opremi s dresovima na kojima na poleđini piše njihovo prezime.

 Baš kao pravi igrači.

 Videćete I bisere pirotske košarke danas. Košarkaše koji igraju u prvom timu i služe za primer, pravi su idoli mališanima.

I na kraju, KK Pirot je prepoznao vrednost u ugovoru o saradnji sa Agencijom Jadrana Vujačića i proslavljenog košarkaša Nikole Mirotića, inače jednog od najboljih evropskih košarkaša u ovom trenutku.

 Njihovo bogato znanje, iz godine u godinu, ubeđeni smo, ponovo će pirotsku košarku popeti visoko. Možda ne do zvaničnih kvalifikacija za prvu ligu, kao davne 1968. godine, već možda I još više.

Prosto gorimo od želje da subotom uveče u Hali kej, koja će tvrdim biti pretesna, igraju za bodove KK Pirot – KK Partizan, ili KK Pirot – KK Crvena Zvezda.

 To bi bio samo jedan od ciljeva, jedan visoki stepenik , na putu do potpune afirmacije pirotske košarke.

Da se nadamo da će ponovo, kao nekada iz Pirota u svet ići mladi Piroćanci, kao nekada Kari, Konjoslav, Bojkić, Lola, Tomanko...!

 Zašto da ne!

 Taj dan, ako je suditi po sinoćnoj večeri, nije daleko!