Svečanom akademijom Gimnazija Pirot obeležila 140 godina rada

06. decembar 2019. 20:02 Društvo Pirot Plus Online

U sali Doma kulture održana je Svečana akademija povodom velikog jubileja Gimnazije Pirot. Ova obrazovno – vaspitna ustanova slavi 140 godina postojanja i rada. Tokom nedelje je tim povodom održano mnogo aktivnosti, kao što su: izložba Francuskog instituta u Galeriji Pirot, Igre bez granica u Sportskoj hali Kej i Svečana akademija koja je propraćena i izložbom starih fotografija u Domu kulture.

Pre početka Svečane akademije u holu Doma kulture otvorena je izložba starih fotografija Gimnazije na kojima je prikazana međunarodna saradnja sa drugim školama van zemlje, uspesi učenika, ekskurzije i druuge značajne manifestacije u organizaciji škole.

Svečanoj akademiji je prisustvovao veliki broj zvanica, pored ostalih, predstavnici lokalne samouprave, Pirotskog upravnog okruga, Školske uprave Niš, privrede grada, bivši direktori Gimnazije i predstavnici škola sa kojima Gimnazija godinama unazad održava dobru saradnju.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor škole Bratislav Krstić koji je istakao da je tradicija da u školi imaju veliki broj učenika koji se jako uspešno prezentuju na državnim takmičenjima, svršeni učenici upisuju željene fakultete i postaju jako uspešni ljudi. Svesrdnu podršku tokom rada, istakao je direktor, imaju od lokalne samouprave i Kompanije Tigar tyres, ali i drugih privrednika.

Ovom prilikom direktor Bratislav Krstić uručio je priznanja Dunav osiguranju, Komapnijama Tigar AD, Tigar tyres, Slobodnoj zoni Pirot i gradonačelniku Vladanu Vasiću.

U ime nagrađenih obratio se gradonačelnik Vladan Vasić.

On je zahvalio svim profesorima koji su utkali svoje znanje i energiju u tradiciju ove škole, poželeo im je da i dalje edukuju đake kako su to do sada radili, da budu dobri ljudi i nose razvoj ne samo Pirota već cele Srbije.

Program Svečane akademije otvorio je Hor Doma kulture, a kasnije je prikazan film o školi i održan prigodan kulturno – umetnički program.