Svečano otvoren „Fjučers Pirot 2013“ VIDEO

07. avgust 2013. 10:10 Sport Pirot Plus Online

Ovih dana je u našem gradu počeo Treći medjunarodni Fjučers turnir u tenisu u ženskoj konkurenciji. Ove godine na Turniru učestvuju takmičarke iz ukupno 17 zemalja, iz 11 zemalja u kvalifikacijama i još 6 u glavnom turniru. U kvalifikacijama je ukupno bilo 38 takmičarki. Od toga njih osam plasiralo se u glavni turnir, tako da će se 32 teniserke boriti za najviši plasman. Predsednik naše Opštine Vladan Vasić sinoć je svečano otvorio glavni turnir.

Jovica Jovanović iz Teniskog kluba Pirot i član Organizacionog odbora takodje je pozdravio učesnike Turnira i posebno se zahvalio porodici Petrović iz Beograda koji su nesebično pomogli održavanje turnira.

O samom teniskom turniru koji se treću godinu za redom organizuje u našem gradu, sa prvim čovekom u Organizacionom odboru, Jovicom Jovanovićem, razgovarao je novinar Plus Radija Nenad Paunović.

Posle jučerašnjeg nadmetanje poznate su takmičarke koje će igrati u drugom kolu turnira. To su: Stamatova, Butušarova i Zafirova Bugarska, Gramatikopolu Grčka, Radu Rumunija i Adamovićeva iz Srbije.