Svečana aklademija povodom Dana grada VIDEO

28. decembar 2013. 13:08 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Sinoć je održana Svečana akademija povodom Dana grada. Pirot je 28. decembra 1877. godine oslobodjen od Turaka.

Pred prepunim gledalištem u zvaničnom delu uručena su priznanja 28. decembar. Prisutnima se prigodnim rečima obratio i Vladan vasić, predsednik Opštine.

Dr. Radovan Ilić, predsednik Komisije za dodelu priznanja objavio je imena nagradjanih. Visoka priznanja 28. decembar dobili su Poslastičarnica Rekord, Škola za osnovno i srednje obrazovanje Mladost, umetnik Tomislav Manić Manda, posthumno priznanje je dobila Dragica Pavlov Krstić, glavni urednik TV Pirot.

Priznanje je dodeljeno i novinarki TV Pi kanal Marijani Ilić, za desetogodišnju realizaciju emisije „Zrno“

Gledaoci su sa oduševčljenjem pozdravili Tomislava manića Mandu koji se zahvalio u ime nagradjenih , pored ostalog otpevavši i stih iz svoje melodije „Pirote kućo stara“

Posle svečanog dela , gledaoci su prisustvovali kulturno-zabavnom delu programa u kojem su se posebno dopali Gudački kvartet Beogradske filharmonije, Glas ne žice i plesni klub Swing.

Poznati reditelj Vladimir Lazić koji potpisuje ovu svečanost sa svojim saradnicima iz Pozorišta i brojnim institucijama u Pirotu, još jednom je „promašio temu“ pokušavajući da Svečanoj akademiji da tonove koji su bili na ivici prizemnog. Valjda je zaboravio da pirotska publika ima tradiociju i zna šta je dobro. Rezultati Opštine Pirot, značaj trenutka , proslava Dana grada, dobitnici priznanja zaslužili su od poznatih „beogradjana“ mnogo više!

Evo detalja, sa Svečane akademije