Svečana akademija "Duša slovenska"

27. septembar 2013. 07:28 Društvo Pirot Plus Online


Učenici i profesori Škole 644 iz Sankt Peterburga borave u Pirotu kao gosti Gimnazije. Ovo je treća poseta ruskih učenika i profesora koja se realizuje u okviru projekta “Duša slovenska”. Od ponedeljka svakodnevno se organizuju brojne aktivnosti za ruske djake i profesore. Od nastavnih aktivnosti do obilazaka Pirota i okoline, privrednih i kulturnih institucija. U sredu su, prema rečima Marine Vacić, profesora ruskog jezika u našoj školi, ruski djaci su odigrali predstavu Dva lakrdijaša, francuskog autora Rostana.


- Predstava nas je sve oduševila, a interesantno je da su Rusu izabrali francuskog autora zbog naše saradnje sa školom iz Francuske. Predstava je bila na ruskom jeziku i bila je pun pogodak. Gosti i domaćini juče su boravili na Vrelu, s obzirom da je planom posete bilo predvidjeno održavanje jednodnevnog izleta do nekog odmarališta u okolini Pirota, kaže Vacićeva.


Večera će, u Sali Doma Vojske, sa početkom u 19 časova, biti održana Svečana akademija “Duša slovenska”. Biće prikazan film o dosadašnjoj trogodišnjoj saradnji dve škole, nastupiće hor Gimnazije, recitatori pirotske i ruske škole. Pevaće se na srpskom, ruskom, francuskom, engleskom i italijanskom. Ruski djaci I profesori u Rusiju se vraćaju u nedelju, 28. septembra.