Sve više turista u Pirotu za doček Nove godine

12. decembar 2013. 10:31 Gradska hronika Pirot Plus Online

Svake godine povećava se broj kako domaćih, tako i inostanih turista koji su zainteresovani za proslavu dočeka Nove godine u Pirotu. Problem predstavjaju skromni smeštajni kapaciteti.

Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije, kaže da su smeštajni kapaciteti u gradu nedovoljni za sve zainteresovane posetioce.

-Smeštajni kapaciteti u gradu su mali, naročito u periodima nekih manifestacija ili recimo predstojeće Nove godine. Mi imamo u gradu 120 do 130 kreveta što je malo, i oni su rezervisani pre nekoliko nedelja. Neophodno je u narednom periodu raditi na povećanju kapaciteta u gradu. Mi ćemo u januaru imati kompletnu statistiku što se tiče noćenja u gradu verujem da je to blizu 15 ili 16.000 noćenja. Što se tiče sela mi vodimo evidenciju i tu je ostvareno preko 800, skoro 900 noćenja – kaže Zlatkov.

Zlatkov je najavio i predstojeće manifestacije na kojima će učestovati ova organizacija.

-Nas očekuje Sajam turizma u Sofiji , zatim Sajam turizma u Beogradu, gde će biti promocija svih prirodnih i turističkih i kulturnih potencijala putem prezentacija i brošura. Što se tiče Sajma pirotske peglane kobasice on će biti održan 25. januar naredne godine. Inače pokrovitelj ove manifestacije je opština Pirot a orgaizatori Turistička organizacija, Dom kulture i Sportski centar – dodaje Zlatkov.