Sve spremno za XXI Salon knjige i grafike u Pirotu! Akademik Goran Petrović otvara salon

18. februar 2020. 07:42 Kultura Pirot Plus Online

U Sportskoj hali „Kej“ večeras počinje XXI Salon knjige i grafike koji tradicionalno organizuje Dom kulture u saradnji sa Narodnom bibliotekom Pirot i pod pokroviteljstvom Grada Pirota.

Svečano otvaranje zakazano je za večeras u 18 časova. Salon će otvoriti akademik Goran Petrović. 

Sportsku dvoranu posetili smo prvog dana sajma i zabeležili poslednje pripreme za svečano otvaranje. Izlagači su tu, bogata ponuta, štandovi gotovo spremni…

Miško Ćirić, direktor Doma kulture, kaže da su sve pripreme završene na vreme i da sugrađani već mogu da posete sajam. Cene ulaznica su na prošlogodišnjem novu, 30 dinara za decu, 50 za odrasle i 100 dinara porodična ulaznica. Pozivajući građana da posete sajam Ćirić je posebno naglasio da će svakog dana biti izvačenje dnevnih nagrada.

Ove godine sajam se održava od 18. do 25. februara. Organizatori su i za ovu godinu pripremili raznovrstan program za sve uzraste i poštovaoce pisane reči.

Pored brojnih promocija i književnih večeri od 19. do 21. februara biće postavljena i kopija Miroslavljevog jevanđelja, na 12 panoa. Takođe, pri kraju sajma biće proglašene najbolje kratke priče, pristigle na konkurs, i uručenje nagrada, kao i sajamska priznanja.