Sve je spremno za doček gostiju iz Francuske

30. mart 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Gimnazija Pirot, tradicionalno, u okviru dugogodišnje saradnje sa školom iz Francuske, priprema se za doček učenika i profesora škole Masion, iz francuskog grada Klermon Ferana. Pripreme su već gotove, a gostima je prosleđen program njihovog boravka u našem gradu, rekao je Bratislav krstić, direktor Gimnazije.

- Mi smo spremni da dočekamo goste. Oni stižu 24.aprila i boraviće u našem gradu i našoj školi do 3.maja. Njima je već prosleđen program, a u okviru programa možemo istaći da će biti aktivnosti i na engleskom jeziku što je od velikog značaja gostima, a veći deo aktivnosti, naravno, na francuskom jeziku, što je od velikog značaja za naše učenike, naveo je Krstić.

Pored toga, pripreme se obavljaju i povodom odlaska u Rusiju koji je planiran za 17.oktobar. Ovog vikenda je bilo testiranje za odlazak u Rusiju, a direktor Krstić kaže da je veliki broj zainteresovanih, veći od broja koji može da krene.

U međuvremenu, učenici prvog razreda bilingvalnog odeljenja, pre nedelju dana vratili su se iz Skoplja. Bili su tamo 5 dana, u Gimnaziji “Orce Nikolov” koja ove godine obeležava 60 godina rada. Učenici su jedan deo dana proveli u školi, na nastavi, a ostatak dana u obilascima, odakle nose samo pozitivna iskustva.

Trenutno u školi je u toku sezona takmičenja, a učenici ostvaruju zapažene rezultate. Krstić kaže da su bili domaćini testiranja za književnu olimpijadu koja se održava u Sremskim Karlovcima.

- Naših 9 učenika se plasiralo za književnu olimpijadu. Već smo imali takmičenje iz informatike gde su naši učenici osvojili srebrnu i bronzanu medalju, četvoro ide na državno takmičenje iz matematike i četvoro na državno takmičenje iz fizike, izdvojio je Krstić.

Kada su, sa druge strane, upis učenika i pripreme za novu školsku godinu u pitanju, direktor ističe da je interesovanje za Gimnaziju veliko i dalje i da se svake godine prijavi i interesuje veći broj od broja raspoloživih mesta, pri tom izdvajajući da prošle godine preko 20 učenika nije uspelo da upiše Gimnaziju iako se radi o učenicima sa visokim brojem poena.

Kako za sada stvari stoje Gimnazija će i dalje imati četiri odeljenja.