Svečani prijem prvaka u školama "8. septembar" i "Sveti Sava"

01. septembar 2022. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Povodom polaska u školu svečani prijem za đake prvake organizovan je i u školama "8. septembar" i "Sveti Sava".

U dvorištu OŠ "8. septembar" održana je priredba na kojoj su učenici škole prigodnim stihovima, pesmom i igrom poželeli dobrodošlicu novim drugarima.

U ime Gradske uprave Pirot prvake je pozdravila Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada. Ona je deci čestitala polazak u školu i istakla da je ovo lep dan koji se doživotno pamti jer počinje prelepo doba - đačko doba. 

Dobrodošlicu je poželela i direktorka škole Olgica Najdanović. Škola "8. septembar" upisala je 138 učenika prvog razreda. Olgica Najdanović je navela da je ovo škola u kojoj se uči, raduje, veseli, napreduje i zahvalila roditeljima koji su u tolikom broju poverili decu školi, uz poruku da je sigurna da kolektiv škole neće izneveriti njihova očekivanja.

OŠ "Sveti Sava", ove godine upisala je četiri odeljenja prvaka. Na svečanom prijemu u dvorištu škole, prisustvovali su prvaci, njihovi roditelji i učitelji i učitaljice. 

Marjan Rančić, direktor škole, na početku programa pozdravio je prisutne i poželeo uspešan početak školovanja novim djacima. 

Kao predstavnik Lokalne Samouprave, ovu školu posetio je Miloš Colić, zamenik gradonačelnika koji je rekao da je prvacima danas jedan od najvažnijih dana u životu. Pored znanja koje će sticati, steće i prva prava prijateljstva u toku osnovnoškolskog obrazovanja, dodao je Colić. 

Za sve prisutne, pre prozivke djaka prvaka, prikazana je i predstava glumaca Narodnog pozorišta Pirot pod nazivom "Poklonimo deci čaroliju".