Svakim danom sve više “rastemo” i u gradu i u selima!! VIDEO

15. jul 2016. 13:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Vraćajući se juče sa žetve na njivama Poljoprivredne stručne službe, iskoristili smo priliku da snimimo radove u ulici Hajduk Veljka. Bliže se kraju. Stiglo se skoro do kraja ulice, do Novog groblja , a danas se vidim radi i prostor kod Starog groblja.

Pre nekoliko dana u razgovoru za Naxi Plus radio i Portal Plus online za emisiju Video Presing, Branislav Kostić, direktor Direkcije, govorio je i o radovima u ovoj ulici. Ova, nekada uska, neosvetljena ulica, gde su se opsasnosti za pešake krile na svakom koraku, sada će biti moderna , s trotoarima i rasvetom. Branislav Kostić podsetio je da postavljanje uličnih svetiljki košta 4 miliona ,a gradjevinski radovi 16 miliona dinara.

Iako su temperature visoke, gradilišta u Pirotu i okolnim selima na sve strane. Posle izgradnje Zatvorenog bazena, solarnih panela, parkinga, Direkcija finansira radove koji se izvode na prostoru iza Bazena. Uskoro će biti završen još jedan mini pič teren, četvrti u gradu, postavljaju se behaton ploče, biće zelenih površina i parking prostora. Baš moderno. Rade firme Zlatko Jovanović i Virkom. Vrednost radova 19 miliona dinara. Evo u kojoj smo fazi.

Branislav Kostić je i o tome govorio pre neki dan.

Veoma često,. U svakoj prilici kada se o tim temama razgovara, gradonačelnik Vladan Vasić, pominje ono što je obećao i u predizbornoj kampanji. Nastojaće se da asfalt stigne do svih i u sva sela.

Krupac, najveće seosko naselje u našoj Opštini, prošle godine dobilo je nekoliko asfaltiranih ulica. Radovi su, kako je obećano nastavljeni. Rade ,, Drumovi,, a sve to košta 10 miliona dinara.

Što bi narod rekao,,nije nas mrzelo,, a i zašto bi i kada je , odlučili smo da ,,skoknemo,,i do Krupca. Jeste toplo, ali...

Znam da će narednih dana i ostali mediji ,,potrčati,, pa , ko velim, ajde neka vide i oni!!! . Kao ovo sa uredjenjem Stadiona koje je inače počelo još pre petnaestak dana. To je sada ,,bajata vest,,no, dobro... nek se ,,pleše,,!!!

Svako radi kako zna i želi.

Dakle, evo nas u Krupcu. U tri ulice su u toku zemljani radovi, tamponiranje, a tri su već asfaltirane. Dok Krupčanci , oni koji nisu završili, žanju, njihovo selo nastavlja da se uredjuje!

Tamo na licu u mesta, sreli smo Slobodana Rančića iz Direkcije i naravno iskoristili eksluzivu! Sreća prati vredne...

Eto toliko za danas kada su u pitanju radovi u gradu koji svakim danom menja svoj izgled i traži svoje mesto medju najuredjenijim gradovima u zemlji ovoj našoj.

Ko ne veruje, neka prošeta, ili, kraće, neka prati naš Portal. Ako druge čeka, ,,ostariće,,!!!