Sutra još jedan protest advokata ispred zgrade Vlade Srbije VIDEO

26. novembar 2014. 11:51 Društvo Pirot Plus Online

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je u Sremskim Karlovcima da nema komunikacije između ministra pravde Nikole Selakovića i advokata koji protestuju zbog izmena Zakona o javnom beležništvu, ne navodeći kada bi taj protest, koji je ušao u 74. dan, mogao da prestane.

"Ako ima nekakve komunikacije, to je onda komunikacija gluvog i nemog", rekao je Đorđević novinarima uoči tribine domaćih i advokata iz okruženja, na kojoj je doneta rezolucija o zaštiti samostalnosti i nezavisnosti advokature kao jednog od uslova za ostvarivanje vladavine prava.

Đorđević je rekao da advokati sve vreme govore "o profesiji, odnosno kompetentnim razlozima" zbog kojih traže izmene aktuelnih zakonskih propisa o javnom beležništvu, "dok sa druge strane imamo samo politikantstvo". Ocenivši da se ministar Selaković ponaša "kao da nije naš kolega", Đorđević je dodao da "jednostavno nema komunikacije i to je osnovna poruka". On je napomenuo da je, tokom protesta advokata, "ostvarena komunikacija povodom poreske politike, koja je jedan od razloga protesta" i da je u tom pogledu postignut dogovor sa Ministarstvom finansija ali, kako je dodao, do danas u praksi nema nikakvih promena po tom pitanju.

U organizaciji Advokatske komore Srbije, sutra će ispred zgrade Vlade Srbije, sa početkom u 12 časova biti održan još jedan protest advokata, kaže u izjavi za Plus radio i Portal Plus Online Jasmina Vidanović, predsednica Advokatske zajednice Pirot.