Susret Karija i menadžera Tigar Tyresa-a ili kako čitati "Znakove kraj terena" Svetislava Pešića

26. januar 2024. 11:51 Privreda Pirot Plus Online

Na 4. Forumu menadžera Tigar Tyres-a, kao gost iznenađenja, motivacioni govornik o temi: “Kako izgraditi uspešan tim” pojavio se slavni košarkaški trener, koji je odrastao u Pirotu, Svetislav Kari Pešić. Svih dvestotine menadžera je ustalo i aplaudiralo legendi srpske i evropske košarke i jednom od istinskih brendova Pirota.

Ako želimo nekoga da menjamo, moramo i mi sami da se menjamo. Ne menjaš filozofiju ali je prilagođavaš mestu i grupi gde se nalaziš. Biti skroman je dobra karakteristika - da prihvatiš da neko od tebe radi bolje i rešava stvari, jer ćeš se na taj način i ti poboljšati, rekao je pored ostalog menadžerima Tigar Tyres-a proslavljeni trener, posebno istakavši da je veoma važno pronaći balans između skromnosti i samopouzdanja, uz napomenu da je samozadovoljstvo najveći protivnik i u sportu i u životu.

Geniji ne postoje, postoje samo uspešni ljudi koji svoj posao rade sa velikim zadovoljstvom i posvećeni su, rekao je Kari, dodajući da lider ne sme da bude iznad grupe, kao i u trenerskom poslu. Odnosno, da je uspeh zagarantovan samo ako se pronađe pravi balans: da trener nije iznad grupe a da ga članovi tima prate, poručio je pored ostalog Kari.

Posle predavanja, menadžeri su postavljali različita pitanja, a na kraju susreta direktor Tigar Tyres-a Igor Zyemit i direktor Ljudskih resursa Zoran Kostić predali su gostu tri simbolična poklona: povelju sa najpoznatijim Karijevim pobedničkim izrekama (“Znakovi kraj terena”), zatim Made in Tigar Tyres dres sa brojem 20, kao najavu jubileja ( 20 godina od naziva fabrike Tigar Tyres) koji je naredne godine i Michelin sat, uz poruku da uvek i svuda Kari bude ambasdor brenda Michelin.

*Tekst i foto Centar za komunikacije Tigar Tyresa