Sud u Strazburu ponovo presudio u korist rezervista

12. februar 2013. 14:22 Društvo Pirot Plus Online

Vojni rezervisti Srbije , posle neuspešnih postupaka pred domaćim sudovima pokrenuli su postupak za zaštitu prava pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Sud u Strazburu doneo je presudu u korist rezervista, na koju je Vlada Srbije podnela prigovor u zakonski predvidjenom roku. Dušan Nikolić, predsednik Saveza boraca Srbije u ekskluzivnoj izjavi za Plus radio rekao je da je Sud u Strazburu juče ponovo doneo presudu u kortist rezervista

- Rokovi počinju da teku od danas, a o načinu i dinamici isplate razgovaraćemo sa predstavnicima Vlade Srbije Srbije i pritom ćemo imati puno razumevanje za državu. Tražićemo od države isplatu najmanje 240.000 dinara po borcu, za 78 dana učešća u ratu, koliko je svojevremeno, prema jednoj odluci Vlade, isplaćeno veteranima Topličkog okruga, sa pripadajućom kamatom od 2008. godine, kaže Nikolić.

Nikolić napominje da nije potrebno popunjavanje nikakvih formulara i potpisivanje bilo kakvih spiskova, sve je to u evidenciji Udruženja. U petak će predstavnici Saveza boraca Srbije tokom prepodneva u Pirotu razgovarati sa Milanom Popovićem, predsednikom Skupštine opštine Pirot.