Studenti Arhitektonskog fakulteta naredna tri dana borave u Pakleštici u okviru programa “Arhitekte i građanske inicijative za održivi razvoj”

18. oktobar 2019. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Studenti Arhitektonskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu u okviru programa “Arhitekte i građanske inicijative za održivi razvoj” borave, u naredna tri dana, u Pakleštici u studijskoj poseti Parku prirode Stara planina.

Ovo je nastavak saradnje započete prošle godine, i oblik pružanja podrške nastavnom procesu na grupi predmeta na Master akademskim studijama Arhitektonskog fakulteta. Sobzirom na pozitivna iskustva saradnje sa Gradom Pirotom u prethodnoj školskoj godini, studenti i profesori navedenog fakulteta će nastaviti rad na istom prostornom poligonu i u okviru iste teme.

Okvirna tema nastave je lokalizacija ciljeva održivog razvoja, u saradnji sa lokalnim inicijativama i lokalnim institucijama, kako bi studenti to bolje razumeli Staru planinu i njene resurse i poetencijale, i na taj način dali neke predloge i rešenja.

Za studente i profesore Arhitektonskog fakulteta danas je organizovan prijem u Svečajnoj sali Gradske uprave Pirot.

Ispred lokalne samouprave studente i profesore pozdravila je Slađana Mančić, pomoćnica gradonačelnika

Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije u svojoj dobrodošlici poručio je da se nada intenziviranju saradnje sa Fakultetom uz konstataciju da postoji mogućnost da se zajednički može konkurisati za sredstva iz fondova prekogranične saradnje.

U Pirot je doputovalo 28 studenata I i II godine master studija.