Stiže zahlađenje, kiša i pljuskovi, naročito tokom noći

15. jul 2016. 07:00 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji će biti osetno svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne, uveče i tokom noći kada se očekuju obilne padavine.

Upozorava se na obilne padavine sutra posle podne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u subotu ujutru i pre podne na severu i istoku.

U većini mesta se očekuje od 20 do 30 mm kiše za 12 sati, lokalno i oko 50 mm za 12 sati, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura kretaće se od 13 do 18, na jugu i istoku do 22 stepena Celzijusa. Najviša temperatura od 20 stepeni na severu do 27 na istoku.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i osetno svežije, pre podne uglavnom suvo, posle podne, uveče i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, veća količina padavina, grad i olujni vetar.

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće 17 stepeni, a najviša 22 stepena.

U Srbiji će u subotu biti umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom naročito ujutru i pre podne. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, uglavnom na severu i istoku zemlje.

U nedelju će biti promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. U ponedeljak razvedravanje, a zatim do kraja perioda pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Zadržava za period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije za hronične bolesnike, a naročito za cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, neraspoloženje i poremećaj sna.