Stigli gosti u Gimnaziju VIDEO

06. oktobar 2014. 10:46 Društvo Pirot Plus Online

Gosti pirotske Gimnazije ovih dana su učenici i profesori iz tri medjunarodne škole. Gimnazija već pet godina saradjuje sa školom „644“ iz Sankt Petersburga. Od ove godine uključile su se i Gimnazija „Orce Nikolov“ iz Skoplja i „Baleni“ iz Targovišta u Rumuniji. Prijem za 55 učenika i 12 profesora ovih škola organizovan je danas u Svečanoj sali Gimnazije.

Gimnazijalci su i ove, kao i ranijih godina u okviru ove medjunarodne saradnje, koja se simbolično naziva “Duša slovenska”, pripremili sadržajan program, časove i radionice, kojima će prisustvovati gosti i domaćini.

Bratislav Krstić, direktor Gimnazije rekao je da je poseta objedinjena kako bi svi gosti prisustvovali obeležavanju 135 godišnjice postojanja škole

O značaju medjunarodne saradnje i ovakvih uzajamnih poseta govorila je i direktorka ruske škole Tamara Venorovna Petuhova

Predstavnica makedonske Gimnazije „Orce Nikolov“ Suzana Stojčevska

Svečana akademija povodom 135 godina postojanja pirotske Gimnazije, kojoj će prisustviovati i učenici i profesori iz Rusije, Rumunije i Makedonije biće organizovana u petak 10. oktobra u 19 časova u sali Doma vojske.