Stigao ledeni talas! Noćas u Pirotu -11! U četvrtak pre podne sneg, a potom suvo i hladno. Za Novu godinu bez snega!

14. decembar 2016. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Prema nagoveštajima vremena za narednih mesec dana postoje uslovi da će sneg padati tokom dva dana pre dočeka Nove godine, kao i prvog dana Nove 2017.

- Za sada postoje uslovi za padavine 29. i 30. decembra, dok se 31. decembra očekuje suvo vreme, a onda ponovo postoje uslovi 1. januara za padavine. Da li će to biti sneg ili kiša zavisi od toga u koje doba dana bi do padavina došlo. Ako pada noću ili tokom jutra, kada su temperature niže moguć je sneg, a ako pada oko podneva kada su temperature najviše tokom dana, moguća je kiša - objašnjavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prvih dana januara očekuje se suvo vreme, dok bi naredne padavine bile moguće od 3. ili 4. januara. Temperature će u Srbiji biti u granicama normale, jutra nešto hladnija od -5 do dva stepena Celzijusovih, a dnevna od nula do osam stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, prvi sneg u Beogradu moguć je već u noći između srede i četvrtka.

- Ukoliko bude padao, to će biti u malim količinama, tek da zabeli na travnjacima, i neće se dugo zadržati - kažu iz RHMZ-a.

Naoblačenje i zahlađenje koje će danas zahvatiti severne i zapadne delove, u toku dana će se proširiti i na ostale krajeve uslovljavajuci mestimicno kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg.

Posle podne i uveče, pojava snega je ponegde moguća i u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije, dok se na severu očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Padavine će biti slabog intenziteta, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.Vetar umeren i jak, severozapadni, uveče i tokom noći na istoku povremeno sa udarima olujne jačine.Jutarnja temperatura od minus četiri do šest stepeni, najvisa dnevna od pet do 10 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u utorak će biti malo i umereno oblačno i hladno, u većini krajeva suvo, samo na jugoistoku još ujutru ponegde sa slabim snegom. U sredu jutro će biti hladno sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimicno, tokom dana pretežno sunčano.

Posle podne i krajem dana na severu, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak u ostalim krajevima novo prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.Zatim, do kraja perioda suvo i uglavnom sunčano sa hladnim i mestimično maglovitim jutrima i temperaturom malo ispod proseka za ovo doba godine.

Milan Kostov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je podatke za 10 časova, za sredu, 14. Decembar. T=-7 stepeni;P=975 mb;Vlaga = 81%; Vetar istočni 5-6 m/sek; Minimalna noćas -11 stepeni; Maksimalna juče 3 stepena.

Weather 2 Umbrella prognoza vremena za Pirot za naredne dane .