Šteta! KMF Pirot je tri minuta pre kraja vodio sa 5:2! Gosti su postigli tri gola i "oteli" domaćinu zasluženu pobedu!

03. novembar 2018. 08:00 Sport Pirot Plus Online

Druga liga


8. kolo


Pirot: KMF Pirot– Ekonomac 2 Kragujevac – 5:5 (1:2)


KMF Pirot: Ilić, Krstić, Pejčić, Kostić, Pešić, Simonov, Živković, Jončić, , Nikolić, Velev, Ilijev,


Strelci 0;1 Milosavljević 2.min, 0:2 Stojčevski 3.min, 1:2 Pešić 16.min, 2:2 Kostić 22.min, 3:2 Kostić 26.min, 4:2 Krstić 27.min, 5:2 Krstić 34.min, 5:3 Digić 37.min, 5 :4 Digić 38.min, 5:5 Digić 39.min.


Šteta! Tri minuta pre kraja domaća ekipa vodila je sa 5:2 i svi u Hali Kej, čekali su kraj da snažnim aplauzom pozdrave Kostića, Krstića, Pejčića, Ilića, Pešića, Simonova…


"Očerupani" pirotski tim, što zbog povreda i odsustva nekih igrača, što zbog još jedne "pirotske podele" bio je na pragu velike pobede, sportske, ali i ljudske.

Ovi momci, predvodjeni Milanom Tošićem, odolevaju svim mukama, pritisnuti svim onim što "odjekuje" gradom, proisteklo, da ponovimo iz "pirotske podele" koja je "porodila" još jednu ekipu u futsalu. Pirot ima dvadesetak "futsalera" ukupno! KMF Pirot je istorija malog fudbala, a ovaj novi "proizvod" nečije neusahle želje da bude "glavni" doprineo je da sada gledamo KMF Pirot kako se "koprca" da okupi dovoljno igrača i ove druge koji igraju, da bi igrali u "patos ligi" uz dobru "apanažu" koja im je stigla. Javna je tajna kako i ko!!!


To se videlo i večeras na tribinama. Medju dvestotine gledalaca koji su zdušno navijala za jedan pirotski tim, jedna grupica, valjda pristalica ovih "novih" podsemavala se već u trećem minutu kada su gosti poveli, da bi tokom meča često menjali "i ton i sliku".


No, tako je , kako je !


KMF Pirot će se boriti za opstanak ovako prepolovljen, a ovi "novi" će igrati neku "značajnu" ulogu sa nekim nepoznatim ekipama iz naše okoline!


Ovo je ono što je ovih dana jedna od tema ljubitelja sporta. Ono što smo videli na terenu bilo je uzbudljivo . Nešto smo od toga već spomenuli!


Domaćima su bila "kobna" prva i poslednja tri minuta. Tada su primili pet golova. Sve ostalo vreme, umorni, neoporavljeni od povreda Krstić, Pejčić, Simonov, uz kapitena i trnera Kostića i Pešića, i fenomenanlnog golmana Ilića, "vadili" su poslednje atome snage da sačuvaju ugled Kluba.

Njihovi rivali bili su izuzetno talentovani momčići , druga ekipa evropske ekipe Ekonomac. Kragujevčani su, kada su poveli sa dva gola razlike, hteli da "polete do neba" demonstrirajući modernu igru, puni vere, čak i neke dečačke nadobudnosti.


Piroćanci su to njihovo kaznili i preokrenuli rezultat. Naši su doveli kragujevačke momčiće na "ivicu provalije". Domaći su dali pet, ali su još toliko prilika imali. Pogadjali su stative, nisu iskoristili penal, propustili zicer itd…