Stečajni upravnik: Nema zainteresovanih za kupovinu imovine AHA Mure Prvi maj ni u drugom pokušaju! Tražićemo novo rešenje!

17. januar 2017. 13:30 Privreda Pirot Plus Online

Da je bilo zainteresovanih kupaca za celokupnu imovinu Kompanije AHA Mura Prvi maj Pirot, koliko juče bila bi otkupljena prodajna dokumantacija, a danas bi kupac imao obavezu da uplati depozit. Medjutim, sobzirom da juče,16.januara do 13. časova do kada je bio rok, niko od kupaca, koji su se interesovali za imovinu ove Kompanije, nije otkupio prodajnu dokumentaciju prodaje, koja je zakazana za petak, 20. januar neće biti, izjavio je za Portal Plus onlajn i Naksi Plus Radio, stečajni upravnik, Miroljub Dimitrijević.

„ Znam da su bivši radnici zainteresovani za prodaju imovine Kompanije Aha Mura Prvi maj u Piriotu, ali nažalost, nemam dobre vesti za njih. Juče niko nije otkupio prodajnu dokumentaciju što znači da se niko nije prijavio za javno nadmetanje i kupovinu imovine Aha Mure u Pirotu. Samim tim prodaje neće biti, koja je bila zakazana za 20. januar ove godine. Moraću veoma dobro da razmislim šta dalje. U ovom trenutku ništa konkretnije ne mogu da kažem. U interesu Grada Pirota, ali i u mom ličnom, jeste da „Prvi maj“što pre bude prodat, ali to ne zavisi od mene. Najverovatnije ću pokušati da deo proizvodnih pogona izdam pod zakup kao što je to uradjeno sa Merkatus tekstilom“, a kasnije ću videti šta i kako“- kaže Dimitrijević.