SSŠ priprema đake za takmičenje iz hemije

24. mart 2015. 07:10 Društvo Pirot Plus Online

Pred samo tromesečje, učenici Srednje stručne škole se pored svih ostalih obaveza, pripremaju i za takmičenja koja slede. Prema rečima direktora škole Dragoljuba Mančića, kada su u pitanju rezultati učenika na ovom tromesečju, oni su uobičajeni, ali naravno da uvek mogu da budu bolji.

- Sve zavisi od generacije, ali obično bolje rezultate imaju završni i početni razredi. Sa druge strane, trenutno se pripremamo i za takmičenje iz hemije koje će ove godine biti u Vršcu. Mi se nadamo da će se održati to takmičenje, s obzirom da ima najava radikalizacije štrajka, rekao je Mančić.

Kako je Mančić objasnio, obzirom da prosvetari najavljuju radikalizaciju štrajka, ima najava i da neće biti tih priprema, kao i da neće biti takmičenja, ali se učenici i prosefori Srednje stručne škole svakako pripremaju. Mančić kaže da se pored svega prethodno navedenog u školi priprema i Školarijada.

U aprilu će škola imati goste iz Sofije sa kojima ima dugogodišnju saradnju, u pitanju je Gimnazije za ekologiju i biotehnologiju “Prof. dr Arsen Zlatarov”.

- Upravo smo u komunikaciji usaglašavanja termina njihovog boravka kod nas. Trebalo bi da budu naši gosti krajem aprila, ali videćemo, naveo je Mančić.

Sa druge strane, Mančić ističe da je u školi prioritet da se malo osavremeni hemijska laboratorija, sa kada su pripreme za novu školsku godinu u pitanju, direktor kaže da se radi promocija škole, da će od iduće školske godine sigurno biti dva odeljenja četvrtog stepena, ali da je nesigurna situacija sa odeljenjima muškog i ženskog frizera.