SRS: Zaustaviti odbornike preletače - raspisati lokalne izbore

09. decembar 2014. 08:39 Društvo Pirot Plus Online

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Pirot traži hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora kako bi razrešila situacija oko trgovine odborničkim mandatima u Skupštini opštine Pirot, jer ni vlast, ni opozicija, ne znaju više ko je čiji odbornik, a kamo li građani Pirota koji su ih birali. Tako dolazimo u situaciju da su građani glasali za PNS, koji više i ne postoji, pošto su njihovi čelnici promenili svoju politiku i program i prešli u SNS. Takva je situacija sa lokanim odobrom DS-a, kao i sa nekoliko drugih odobrnika koji su napustili listu na kojoj su izabrani i prešli u drugi tabor, a sve zahvaljujući katastrofalnom Zakonu o lokalnim izborima koji omogućava trgovinu mandatima, a protiv čijeg se donošenja u Skupštini Srbije zalagala jedino Srpska radikalna stranka.
Da je u pitanju samo borba za dolazak na vlast potvrđuje i sam Dimitrije Vidanović, koji na gostovanju na regionalnoj TV Pirot javno kaže da se na lokani odbor SPS-a vrši veliki pritisak iz centrale u Beogradu da im pomogne u preuzimanju vlasti u Pirotu.
Zbog ovakvog nepoštovanja volje građana i zbog mnogih drugih dešavanja Opštinski odbor SRS traži hitno raspuštanje lokalnog parlanmenta i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Pirotu.
Srpska radikalna stranka
Opštinski odbor Pirot
predsednik Saša Antonović