Sredstvima grada Pirota i Tehničke škole kupljena nova CNC mašina za praktičan rad učenika

25. april 2019. 18:00 Društvo Pirot Plus Online

Tehnička škola u Pirotu je do sada realizovala niz projekta u cilju osavremanjavanja škole i podizanja kvaliteta rada učenika i nastavnika. Jedna od najnovijih investicija jeste kupovina industrijske CNC mašine ukupne vrednosti dvadeset hiljada evra. Polovinu sredstava obezbedio je grad, a polovinu Tehnička škola. Mašinu je pustila u rad načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić.

Učenik Tehničke škole, Lazar Dimov, kaže da će na ovaj način praktičan rad biti značajno unapređen. Na taj načić učenici će steći veliko iskustvo koje će im kasnije pomoći da se lako uključe u proces proizvodnje u mašinskoj industriji.

Lokalna samouprava je i na ovakav način pokazala da vodi izuizetnu brigu o obrazovanju u Pirotu, kaže Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu.

Direktor Tehničke škole, Milan Božić, je zahvalio lokalnoj samoupravi što je i ovom prilikom pomogla oko nabavke savremene opreme za izvodjenje nastave. Rad na CNC mašini će sigurno značajno unaprediti nastavu, smatra Božić.