Srednja stručna škola „živi“ i pored brojnih problema

01. septembar 2017. 16:00 Društvo Pirot Plus Online

Srednja stručna škola novu školsku godinu počela je upisom dva odeljenja. Prema rečima direktora Dragoslava Mančića, bilo je problema prilikom upisa jer nisu dobili odobrenje Ministarsva prosvete za upis tri obrazovna profila i na iznenađenje svih umesto odeljenja Tehničar za zaštitu životne sredine školi je odobren upis Frizera. Kasnije je Ministarstvo uvažilo prigovore i odobrilo upis ovog odeljenja umesto Frizera, ali se to odrazilo na broj upisanih učenika. Mančić je najavio da će i dalje raditi na promociji škole, a u planu je i otvaranje novog obrazovnog profila, možda od iduće školske godine.

Od početka rada na objektu nije rađena velika rekonstrukcija s obzirom da su oni korisnici objekta, ne i vlasnici, objasnio je Mančić iako bi rado zamenili stolariju. U narednom periodu pokušaće da sa Visokom školu iznađu načina da putem nekog projekta to ostvare. Što se tiče ostalih aktivnosti u školi, u oktorbru predstoji druga faza projekta „Primenjeno znanje je moć“.

Srednja stručna škola ima dugogodišnju saradnju sa Specijalnom gimnazijom za biotehnologiju i ekologiju iz Sofije. U aprilu je grupa učenika i profesora iz Sofije boravila u Pirotu, a sada će tokom jeseni učenici i profesori iz Pirota uzvratiti posetu.