Srednja stručna škola i ove godine upisuje samo dva odeljenja - polimere i frizere

13. jun 2017. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Planom upisa u srednje škole za 2017/18. godinu Srednjoj stručnoj školi odobreno je umesto traženog smera Tehničar za zaštitu životne sredine odeljenje trećeg stepena sa po 15 učenika muški i ženski frizer. Direktor škole Dragoslav Mančić nezadovoljan je ovom odlukom jer i u Beloj Palanci imaju obrazovni profil muški i ženski frizer.


  • Loše smo prošli na konkursu za srednje škole, na nivou grada i na nivou Školske uporave usaglasili smo mišljenja da nam se dozvoli upis dva tehnička odeljenja, međutim kad je uzašao konkurs nije bilo Tehničara za zaštiu životnu sredine, a dozvoli su nam da upišemo frizere, 15 muških i 15 ženskih. I pored silnih dopisa koje smo uputili Ministarstvu nismo mogli ništa da promenimo, rekao je Mančić.


Srednja stručna škola će i ove godine upisati dva odeljenja, ali jedno četvrtog stepena – Tehničar za polimere 30 učenika i jedno trećeg stepena – Muški frizer 15 i Ženski frizer 15 učenika. Prema rečima direktora Dragoslava Mančića javiće se i jedan broj tehnoloških viškova, ali će se truditi da premoste sa drugim školama.