Srednja stručna škola dočekuje goste iz Sofije

09. april 2014. 07:27 Društvo Pirot Plus Online

Srednja stručna škola naredna dva dana biće domaćin profesorima i učenicima iz profesionalne gimnazije za ekologiju i biotehnologiju “Prof. dr Arsen Zlatarov” iz Sofije. Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole, kaže da ova škola već četiri godine realizuje međunarodnu saradnju sa školom iz Sofije.

-To je međuanrodna saradnja koja traje već nekoliko godina, izuzetno je značajana jer i naši profesori imaju priliku da uporede način rada obrazovne sisteme, da vide planove i programe pošto se radi o istom zanimanju tehničar za zaštitu životne sredine, gde su planovi i programi slični. Ova saradnja posebno je značajna za učenike koji su u prilici da upoznaju rad u drugoj školi, upoznaju školu, grad i steknu nova prijateljstva –kaže Mančić.

Za vreme dvodnevnog boravaka učenici će prisustvoati časovima i radionicama i posetiće i fabriku za dobijanje proizvoda od reciklata Tigar A.D.

-Pripremili smo časove za sve učenike gde ćemo prikazati hemiju kroz drugu prizmu, kroz laboratorijske vežbe. Čas se zove “Od hemije do magije”, zatim vršnjačku edukaciju o trgovini ljudima. Čas srpskog jezika koji će tematski biti posvećen epskim junacima iz naših narodnih pesama, koji se pominju i kod njih i kod nas. Tako da će biti tu interesatnih časova. Sutra je posetu školi najavio i konzul republike Bugarske u Srbiji-dodaje Mančić.