Srednja stručna škola: Kroz Erazmus + projekte do povećanja kvaliteta stručnog i dualnog obrazovanja

24. jun 2024. 10:41 Društvo Pirot Plus Online

Srednja stručna škola učestvuje u još jednom Erazmus+ projektu, a u pitanju je projekat malih partnerstava.

Naziv projekta je Zajedničko mentorstvo: Bolja saradnja radi boljeg stručnog obrazovanja. Koordinator projekta je Hrvatska privredna komora (Hrvatska), a partneri na projektu Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Univerziteta u Rijeci (Hrvatska), Privredna komora Skoplje (Severna Makedonija), Srednja škola Rešica (Rumunija).

Ciljevi projekta su unapređenje i i poboljšanje saradnje učesnika u stručnom obrazovanju putem organizacije seminara, obuka i radionica i stvaranje smernica za bolju saradnju u stručnom obrazovanju sa primerima dobre prakse, unapređenje implementacije stručnog obrazovanja osmišljavanjem i stvaranjem e-mapa vezanih za praksu, omugućujući lakše i brže nadgledanje učenika i zajedničku komunikaciju između škola, poslodavaca, i drugih aktera poput Privredne komore, unaprđenje pedagoških veština instruktora kako bi se oni što bolje pripremili za podučavanje učenika na praktičnoj nastavi putem e modula.

Ovo je još jedan Erazmus+ projekat u kome učestvuje naša škola, i sam projekat će trajati do juna 2025. godine, na zadovoljstvo nastavnika stručne prakse i učenika naše škole. Kroz stalno usavršavanje nastavnika, učeći na primerima dobre prakse iz evropskih zemalja, kvalitet stručnog obrazovanja u Srednjoj stručnoj školi je na visokom nivou.

*Tekst Srednja stručna škola