Premijera predstave Strah (Jedna topla ljudska priča), pirotskog Narodnog pozorišta u četvrtak, 13. februara

12. februar 2020. 09:29 Kultura Pirot Plus Online

Ansambl pirotskog Narodnog pozorišta krajem decembra predano radi na novoj predstavi. Tim povodom danas je održana konferencija za medije.

Gradimir Filipović, direktor Pozorišta kaže da je celom ansamblu izuzetno drago što na novoj predstavi rade sa mladim rediteljem Igorom Vuk Torbicom.

Reč je o autorskom projektu reditelja Vuk Torbice. U predstavi igra ceo ansambl i premijera je planirana za 13. februar, kaže Filipović.

Glumac Aleksandar Radulović, koji ove godine oeležava 20 godina rada kaže da je čast raditi sa mladim rediteljem, koji je pred ceo glumački ansambl postavio izazov za koji se nada da će biti uspešno savladan. Predstava Strah (Jedna topla ljudska priča) je nešto novo kako za glumce tako i za pirotsku publiku. 

Cilj je da smo mi zadovoljni predstavom i onim što je urađeno, a o učešću na festivalima razmišljaćemo kasnije. Naravno tu su selektori nekoliko festivala koji su najavili dolazak, kaže Radovanović.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru, Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn završio je u Puli, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović. Kao najbolji student pozorišne režije u generaciji, dobitnik je nagrade „Hugo Klajn”. Na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava Pokojnik dobila je glavnu nagradu festivala Studio fest i biva uvrštena u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta.  

Pored reditelja Vuk Torbice, na predstavi radi i Andreja Rondović koja je zadužena za scenografiju i kostime.