Srećna slava, domaćini!!!

24. avgust 2015. 12:10 Gradska hronika Pirot Plus Online

Teku , prolaze lagano, predvelikogospojinski dani! Približava se naša slava, stiže dan velikog hrišćanskog praznika koji naš grad , naši ljudi , sve ponosniji slave! Čekamo svečanu liturgiju, litije gradom, rezanje slavskog kolača, svečanost ispred gradske kuće. Gradsku slavu , to postaje tradicija, slavimo kao porodičnu. Mnogo je naroda na litiji ulicama , na liturgiji u hramovima...

Tako će biti i u petak, 28. avgusta na Veliku Gospojinu.

.............................

Ovi dani pre slave prolaze domaćinski. Grad se uredjuje, grad se - GRADI, bogatiji će biti za novi most, uskoro će Bazen, dvadesetak ulica je asfaltirano, park kod Gradića postao je pravi ukras... ne treba nabrajati. Treba se radovati , sve verujući da će tako biti i nadalje.

Znatiželja nas je ponovo vodila već ,,utabanim stazama,, . Tamo gde GRAD RASTE .

..........................

Most na Drugom ringu.

,, Senjak,, ili kako ćemo ga zvati. Vredni čovek Dragoslav, šef na gradilištu, reče nam da je skoro sve gotovo. Radi se ,,kozmetika,, još da se ukloni ono malo skela , sredi prostor ispod mosta. Do jutra sve će biti gotovo. A tada, radnici Štrabaga odlaze na neki novi most. U Kladovo, rekoše.

..................

Zatvoreni bazen - spolja

I ovde je ,,finiš,,! Solarni paneli su postavljeni, skidaju se skele što otkriva lepotu fasada, postavljaju moderne sijalice.

...................

Zatvoreni bazen – unutra

Prelepo. Imate utisak da će svakog trenutka odjeknuti aplauzi gledalaca, plivači ili vaterpolisti skočiti u vodu. Pirot će uživati . Život dobija još jedan kvalitet! Čoveku je teško da se snadje da bi svuda prošao. . Svlačionice, djakuzi, sauna, postavljaju se poslednje svetiljke u hodnicima. Sve miriše na sveže ofarbano!

.....................

U parku se radi glavna staza, kanal okupan, čist...

I park je poklon za Slavu. Predivan prostor, koji, kada bude završen i drugi deo Projekta , kada se bude uredio Gradić i onaj park,,preko kanala,, može da bude mesto velikih kulturnih dogadjaja, prostor gde će mladi uživati. A kanal, ko je verovao da će ovako izgledati!?

.....................

Ovo su dani Slave, dani kada se treba radovati. Doći će nam,kakav je red, dragi gosti. Očekujemo ih sa svih strana. Kažu biće i onih iz vrha vlasti. Ali, dok ne stigne sve ,,na papiru,, da ne nagadjamo! Bilo bi dobro.

.....................

Dragih gostiju će biti i na vašaru. Posle onog prošlogodišnjeg, Srbijom već ,,ide priča,, da je Pirotski vašar jedan od najboljih. Neka bude tako i sada. Naša kamera samo je proverila šta se tamo radi, kako napreduju pripreme. Da li vašardžije već stižu polako. Evo kako je izgledalo danas oko podneva!

....................

Ovako prolazi jedan od predgospojinskih dana. Ulice se čiste, obeležavaju se pešački prelazi, parkovi se uredjuju... Sve odiše onom atmosferom iščekivanja.

Kako i ne bi! Slava, naša , velikogospojinska, gradska, jednom je u godini!

Piroćanci, domaćini, neka je srećno!