Srdjan Mitić, Rotary club Pirot: Humanitarna akcija „55.maratona za 55 dana”! Goran Nikolić želi da obori Ginisov rekord. Na Trg u Pirotu stiže 2. oktobra oko 11 časova. Poziv Piroćancima!

27. septembar 2016. 10:30 Društvo Pirot Plus Online

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Rotary clubova, Kragujevčanin Goran Nikolić, aktivni rekreativac, spreman je da postavi novi Ginisov rekord u trčanju maratona, 55 maratona za 55 uzastopnih dana.

Inače, Goran Nikolić je slabovid i vidi samo 5 odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

Goran je ka svom cilju krenuo u subotu, 3. septembra, u 6 sati iz Kragujevca. Zahvaljujući generalnom pokrovitelju maratona “Rotari Distriktu 2483”Srbije i Crne Gore i angažovanju rotarijanaca i Rotary klubova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Goran će „dotrčati“ do 55 gradova iz sve tri države. Poslednja etapa u obaranju Ginisovog rekorda predviđena je 27. oktobra u Budvi.

Nikolićeva aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će staviti na raspolaganje korisnicima u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”.

Srdjan Mitić, predsednik Rotary cluba Pirot , gostujući danas u našem studiju u ekskluzivnoj izjavi za Naxi Plus radio i Portal Plus online, pozvao je Piroćance da na trgu u centru grada , pozdrave Gorana Nikolića koji svakodnevno trči po 42 kilometra . Rotary club Pirot biće Goranu Nikoliću domaćin u Pirotu .