Srbija kandidat za domaćina Konferencije Svetske organizacije slobodnih zona 2019.

17. mart 2017. 13:30 Privreda Pirot Plus Online

Posle jučerašnjeg Poslovnog foruma EKSPO Rusija – Srbija 2017, koja je održana u Beogradu u prisustvu predstavnika slobodnih zona nekoliko zemalja i naučno – praktične radionice, pod nazivom “Slobodne zone i industrijski parkovi budućnosti”, danas su Slobodnu zonu Pirot posetili izvršni direktor Svetske organizacije slobodnih zona, dr Samir Hamrouni i regionalni menadžer Nika Manukova. Oni su najpre obišli Slobodnu zonu Pirot, u prisustvu direktora Slobodne zone Pirot, dr Dragana Kostića i direktora Uprave slobodnih zona Srbije, Milana Ristića. Posle toga visoki gosti obišli su Kompaniju Tigar a.d.

Direktor Uprave Slobodnih zona Srbije, Milan Ristić, smatra da je ovo veoma važna poseta prvog čoveka Svetske organizacije slobodnih zona koji ima za cilj da se uveri u kvalitet rada Slobodne zone Pirot u kojoj je prvi put.

Dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot, takodje, smatra da je reč o veoma značajnoj poseti s obzirom da Slobodna zona Pirot nastavlja svoje aktivnosti u cilju uspostavljanja saradnje sa mnogim zonama u svetu. Takodje, biti domaćin Konferencije Svetske organizacije slobodnih zona bilo bi veoma značajno za Zonu Pirot kao i ostale zone u Srbiji.

Izvršni direktor Svetske organizacije Slobodnih zona, dr Samir Harmouni, iz Dubajia, pored ostalog kaže da je veoma zadovoljan prijemom i svim onim što je čuo o radu Zone u Pirotu, a naročito kvalitetom proizvoda Kompanije Tigar a.d.

Zamenik direktora fabrike Tigar obuća, Branimir Tončić, smatra da je poseta direktora Svetske organizacije važna i da se time otvara mogućnost za saradnju.