Sportskim aktivnostima završena Dečja nedelja u vrtićima VIDEO

07. oktobar 2016. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ danas je zaokružila Dečju nedelju sportskim aktivnostima pod nazivom „Neću da brigam, hoću da se igram“.

Za kompletnu organizaciju pobrinuo se stručni saradnik za fizičku kulturu PU „Čika Jova Zmaj“ Miloš Todosijević.

S obzirom da vremenski uslovi nisu dozvolili da se ove aktivnosti realizuju napolju, kako je i planirano, sa decom se radilo u fiskulturnim salama u vrtićima.

Mi smo zabeležili atmosferu u vrtiću „Prvomajski cvet“ gde su deca imala priliku da se druže sa predstavnicima Kik boks kluba Pirot i da se upoznaju sa ovom veštinom.

Miloš Todosijević rekao je ovom prilikom da će sve planirane sportske aktivnosti na otvorenom prostoru naknadno realizovati, s obzirom da im je cilj da decu sve više usmeravaju ka sportu. Sve ostale aktivnosti koje je bilo moguće realizovati u vrtićima uspešno su realizovane. Todosijević je istakao da su deca željna fizičke aktivnosti i lepo ih prihvataju i najavio da će ova i sledeća godina za decu predškolskog uzrasta koja pohađaju PU „Čika Jova Zmaj“ biti sportske godine.

Dušica Mitrović, rukovodilac vrtića „Prvomajski cvet“ izrazila je zadovoljstvo programom koji su vrtići pripremili povodom ovogodišnje Dečje nedelje, a za današnje sportske aktivnosti rekla je da su vrlo značajne za decu kako bi se dodatno aktivirala i na zdrav način provodila svoje slobodno vreme.

Osnovne pokrete kik boksa i vežbe primerene predškolskom uzrastu pokazivali su članovi Kik boks kluba Pirot. Marjan Antić kaže da su deca jako zainteresovana za ovaj sport i da se često dešava da posle njihovih poseta vrtićima i školama dođu novi članovi u klub.