Solidna upošljenost članova Omladinske zadruge

07. jun 2013. 12:34 Gradska hronika Pirot Plus Online

Privredne poteškoće odražavaju se i na upošljavanje članova Omladinske zadruge Pirot. Medjutim, uprkos tome prosečna upošljenost članova Zadruge je na zadovoljavajućem nivou, kaže direktor Veroljub Djurić. On očekuje da tokom leta može doći i do porasta broja radno angažovanih zadrugara imajući u vidu sezonu godišnjih odmora.


- Zahvaljujući velikim naporima koje ulažemo ovakav vid zadrugarstva u Pirotu i dalje postoji i opstaje. Ozbiljne privredne poteškoće negativno se odražavaju na naš rad i angažovanje članova Zadruge.Uprkos tome mi smo zadovoljni trenutnom brojkom, u proseku, od stotinu radno angažovanih omladinaca.


Radi se uglavnom na arheološkim radovima koji prate radove na Koridoru 10. Negujemo i dalje dobru saradnju sa Hidroelekrtranom Pirot, Hladnjačom i još nekim preduzećima kojima su potrebni zadrugari za obavljanje sezonskih ili povremenih poslova. Vreme je školskih raspusta i očekujemo da broj zadrugara sada bude nešto veći. Trenutno imamo oko 500 članova, kaže direktor Djurić.