Sofija Jovičić peta na Prvenstvu Države

11. februar 2024. 17:42 Sport Pirot Plus Online

Sofija Jovičić osvojila je peto mesto na Prvenstvu Srbije džudou za kadete, koje je 10.2.2024. godine održano u Beogradu. Na Prvenstvu Države za kadete učestvovalo je skoro 200 najboljih džudista iz 60 klubova Srbije. Pirotski džudo klub „Ipon 010“ predstavljala je Sofija Jovičić, koja je ponovila uspeh iz 2022. godine.

„Očekivala sam medalju, svesna sam da je peto mesto u Srbiji veliki uspeh, ali ipak nisam u potpunosti zadovoljna. Кonkurencija u mojoj kategoriji, od 57 do 63 kilograma, bila je najjača. U prva dva kola sam prilično lako savladala protivnice iz klubova iz Vojvodine, u polufinalu sam izgubila od takmičarke iz Crvene Zvezde, a borbi za treće mesto sam poražena od džudistkinje Partizana. Pripremali smo se proteklih mesec dana za ovo prvenstvo, pa je peto mesto rezultat napornog rada i treninga. Nastavljam dalje sa treninzima i trudiću se da ispravim sve nedostatke kako bi bila još bolja. Uskoro me očekuje i prvenstvo Srbije za juniore“, izjavila je Sofija Jovičić.

„Još jedno peto mesto u Državi je izuzetan uspeh ne samo za Sofiju, već i za naš klub „Ipon 010“, jer džudista mora da uloži puno rada i napora da bi se takmičio sa najboljima u svojoj kategoriji. Sofija je imala izuzetnu energiju i borbenost, a o bronzanoj medalji odlučivale su nijanse. Peto mesto za džudistu je uvek najteže, ali će ona to prebroditi vrlo brzo. Svojim plasmanom dokazala je da je najbolji džudista centralne Srbije. Trudićemo se da ispravimo sve greške i da se još bolje pripremimo za sezonu koja je tek počela. Smatram da će se o Sofijinim uspesima tek govoriti“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.

*Saopštenje i foto: Džudo klub "Ipon 010"