Sneg koji od jutros u 4 h pada, ponovo ,,otvorio,, poslove radnicima Komunalca. I danas ih ima svuda gde je to neophodno!

19. januar 2017. 10:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Takav je posao. O tome smo juče razgovarali sa Bobanom Tolićem, sve što se danas počisti, sutrašnji sneg će otvoriti nove poslove. I tako svakodnevno, ili uvek kada pada sneg kao danas. Stevan Aleksov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je da je sneg počeo da pada jutros od 4 sata i da je , recimo u Pirotu sada debljina snežnog pokrivača 17 cm. U Dimitrivgradu 24 cm i tako dalje.

Danas smo na putu do Deponije snimili magistralni put. Svaka čast ekipama Preduzeća za puteve. Put je očišćen ,,na crno,, kako se to kaže i saobraćaj se odvija nesmetano. Tri ekipe su na magistralnim pravcima prvog prioriteta, Crvena reka – Gradina i Pirot. Babušnica, a za Šurgin, Visočku Ržanu, Zvonci, rade dve ekipe.

Živorad Djordjević iz Hotela StarA rekao nam je da se kolovoz čisti, da je potrebna zimska oprema i da vozila nesmetano prolaze ka visočkim selima. Djordjević kaže da ljubitelja zimskih sportova ima, da žičara radi od 14 časova.

Po dogovoru, naš kolega se danas sreo sa Bobanom Tolićem na trgu. Evo njegovog uobičajenog raporta.

Iako su juče baš dobro radili, radnici Komunalca su i danas svuda u gradu, na trgovima, prelazima, mostovima, ekipe su i u selima, uklanjali sneg.

Tako će i dalje! Zima je, uostalom!!

I na kraju, evo podataka o vremenu zabeleženih u 13 časova i prognoze.

T= -2 ; P = 977 mb.; Vetar zapadni 1 m/sek.

Weather 2 Umbrella , prognoza vremena za Pirot za naredne dane