Slobodnu Zonu Pirot posetio ambasador Republike Bugarske i novopostavljeni bugarski konzul u Nišu

12. oktobar 2020. 15:57 Privreda Pirot Plus Online

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji, gospodin Ratko Vlajkov danas je sa svojom delegacijom posetio Slobodnu Zonu Pirot, gde su ga dočekali gradonačelnik Vladan Vasić i direktor Slobodne zone Vladimir Ilić. 

Tom prilikom gostima su predstavljene pogodnosti za poslovanje, kapaciteti kojima raspolaže Slobodna zona Pirot kao i bugarski proizvodni korisnici koji posluju u okviru zone. Pored proizvodne delatnosti, naglašeno je da postoje značajni potencijali za saradnju između IT kompanija iz Pirota i IT kompanija iz Bugarske i to kroz razmenu iskustava, posete i projekte. 

Vladimir Ilić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot, naveo je da postoji interesovanje bugarskih kompanija za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot i dodao da su proizvodne i trgovinske kompanije iz Bugarske kao i kompanije iz IT sektora dobrodošle i da je Slobodna zona Pirot spremna za saradnju. 

Kao posebno vazno domacini, gradonacelnik Vasic i direktor Ilic, istakli su da im je posebna cast sto su ugostili novopostavljenog konzula u Nisu Dmitra Caneva. Poseta je od velike vaznosti i sa aspekta saradnje Srbije i Bugarske, a posebno uzimajuci u obzir neposrednu blizinu Pirota i Bugarske.